Luchtmassameter

Kies uw voertuig

Zoeken op kenteken

of

Zoek op voertuig

  Zou u uw keuze alstublieft verduidelijken  

Luchtmassameter vervangen

Waarvoor is de luchtmassameter?

Een luchtmassameter meet de hoeveelheid frisse lucht die de motor van een auto inneemt. Aangezien het verbrandingsproces zuurstof nodig heeft, moet de motor lucht innemen. De luchtmassameter zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid brandstof naar de motor wordt gevoerd.

Luchtmassameters hebben diverse functies. Allereerst bij de luchtinname. De luchtmassameter meet de temperatuur van de lucht. De resultaten worden vervolgens naar een calculator gestuurd die berekent hoeveel uitlaatgassen er geproduceerd zullen worden bij het verbrandingsproces. Om de hoeveelheid uitlaatgassen bij het versnellen of vertragen te beperken, zorgt de calculator ervoor dat een aangepaste hoeveelheid brandstof ingespoten wordt in de verbrandingskamer.

Hoe ziet een luchtmassameter eruit?

Een luchtmassameter ziet eruit als een korte buis met een rooster aan beide uiteinden. Voor auto’s zijn er twee soorten luchtmassameters op de markt. Een luchtmassa meter heeft ofwel een soort klep in het midden of een verwarmde draad. Als de koude lucht binnenkomt, wordt de weerstand van de draad verlaagd. Een sonde geeft deze informatie door aan de calculator.
onze leveranciers van Luchtmassameter