Lambdasonde

Maak gebruik van onze aanbiedingen op Lambdasonde

Voer uw kenteken of het merk van uw auto in en kies uit één van de vele artikelen of voer direct het referentienummer van de benodigde lambdasonde in om toegang te krijgen tot onze onderdelencatalogus.

Zoeken op registratie
Voer uw kenteken in
.
Zoeken op voertuig
  Zou u uw keuze alstublieft verduidelijken  

Lambdasonde vervangen

Wat is de lambdasonde?

De functie van de lambdasonde is om de hoeveelheid giftige gassen in de uitlaatgassen te verminderen. De lambda sonde zit tussen de uitgang van de motor en de katalysator.

Een lamda sonde is in feite een elektronisch onderdeel dat de samenstelling van de uitlaatgassen meet. Deze informatie wordt doorgegeven aan de ECU dat vervolgens de verhoudingen in de brandstof/luchtmix aanpast.

Hoewel een lambdasonde niet gebruikt wordt zoals bijvoorbeeld de remblokken, is ook dit auto-onderdeel aan slijtage onderhevig. De staat van de lambdasonde moet daarom ongeveer iedere 30 000 km gecontroleerd worden. Als de lambdasonde in slechte staat verkeert, kunnen de volgende problemen ontstaan:

- slechte berekeningen en dus een verhoogde uitstoot van giftige stoffen in de atmosfeer
-schade aan andere uitlaatonderdelen zoals bijvoorbeeld de katalysator
- verhoogd brandstofverbruik.

Er zijn twee soorten lambdasensoren: een metende en een regulerende. De metende sonde zit voor de katalysator en de regulerende is erachter geplaatst.

Lambdasonde zoeken voor alle automerken

onze leveranciers van Lambdasonde