ABS Sensor

Kies uw voertuig

Zoeken op kenteken

of

Zoek op voertuig

  Zou u uw keuze alstublieft verduidelijken  

ABS Sensor vervangen

Wat is de abs sensor?

De afkorting ABS staat voor ‘anti-locking braking system’. Dit remsysteem is erop gericht te voorkomen dat de wielen van het voertuig blokkeren bij het remmen. ABS is gebaseerd op het principe van pompend remmen, maar dan veel sneller dan een mens dat zou kunnen.

Iedere auto met een abs systeem, heeft een abs sensor. Deze sensor zit vast aan de  die de wielsnelheid meet. Bij het remmen past de ABS ECU de remkracht op ieder wiel aan aan de snelheid en de remkracht en voorkomt daarbij dat de wielen blokkeren.

Eén van de meest voorkomende problemen met abs sensoren is dat de sensoren steeds vuiler worden waardoor ze niet goed meer kunnen meten. U zult dit snel genoeg zien door het abs-lampje op uw dashboard dat gaat branden. Meestal is het schoonmaken van de abs sensoren voldoende om te zorgen dat het lampje weer uitgaat.

Het kan echter ook zijn dat uw abs sensor compleet defect is. Ze worden ten slotte blootgesteld aan grote hitte, vuil en vocht, waardoor ze ook stuk kunnen gaan. Als uw abs sensor niet goed meer werkt, is het belangrijk ze zo snel mogelijk te vervangen met een goede kwaliteit nieuwe sensoren.
onze leveranciers van ABS Sensor